8:00 - 17:00

Ma t/m Vrij

Zeeburgerpad 94

1019 AD Amsterdam

020 668 51 54

info@nesvastgoed.nl

Duurzaamheid

Met het oog op de toekomst, richten wij ons steeds meer op duurzaamheid. Zo streeft Nes Vastgoed ernaar om met alle werkzaamheden de duurzaamheid centraal te stellen. Dit doen wij niet alleen bij nieuwbouw projecten maar ook bij onderhoud en reparaties.

Hergebruik van materialen

Waar mogelijk worden materialen gerecycled of hergebruikt. Zowel binnen een locatie als tussen verschillende locaties. Denk hierbij aan  hergebruik van (onderdelen van) overheaddeuren maar ook bijvoorbeeld aircosystemen. Dit is niet alleen kleinschalig, ook op grote schaal worden circulariteit toegepast bij Nes Vastgoed. Zo is er in het eerste kwartaal van 2024 een complete bedrijfshal ter grootte van ca. 30.000 m² gedemonteerd in Aalsmeer. Door middel van gestructureerde demontage is minstens 95% van de materialen van het gebouw opnieuw inzetbaar en wordt de bedrijfshal in delen of in zijn geheel elders weer opgebouwd.

Reductie van energieverbruik en verduurzaming

Door de isolatiewaarden van panden te verhogen door middel van hoogwaardige sandwichpanelen, kunnen wij het energieverbruik efficiënt verminderen. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de energie-neutrale bouwmarkt die in het laatste kwartaal van 2022 is opgeleverd. In samenwerking met diverse bedrijven, is in Almere-Haven een uniek en zeer modern filiaal van Praxis gerealiseerd. Door het gebruik van geavanceerde systemen zoals warmtepompen en de installatie van een dak vol zonnepanelen is een energie-neutrale bouwmarkt tot stand gekomen.

Daarnaast wordt er veel aandacht gegeven aan verduurzaming in de processen van Nes Vastgoed. Zo wordt bij nieuwe ontwikkeling gefocust op hoge duurzaamheidsnormen. DC De Loeten in Amstelveen is hier een goed voorbeeld van: Dit gebouw werd opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat, wat een van de hoogst haalbare normen is bij nieuwbouw ontwikkelingen.

Modulair bouwen

Het koppelen van diverse modules/units noemt men ook wel modulair bouwen. Deze methode van construeren heeft Nes Vastgoed al op meerdere locaties kunnen en mogen toepassen, waar niet alleen efficiëntie maar ook de levensduur van objecten mee wordt bevorderd. Een voorbeeld hiervan zijn de logiesgebouwen op Poelweg 44A in De Kwakel en op Legmeerdijk 161 in Aalsmeer. Met deze vooruitstrevende bouwtechniek worden in een korte termijn woonruimten gecreëerd, welke – indien nodig – ook weer gedemonteerd en op een andere locatie wederopgebouwd kunnen worden.

Zonnepanelen en energieopslag

Naast het reduceren van verbruik, werkt Nes Vastgoed ook mee aan het opwekken van energie en sinds 2024 ook aan het opslaan van energie door middel van batterijen om de energie zo doeltreffend mogelijk te kunnen gebruiken. Inmiddels heeft Nes Vastgoed al meer dan 20.000 m² aan daken laten bedekken met zonnepanelen en deze hoeveelheid blijft toenemen. Om zo adequaat mogelijk gebruik te maken van deze opgewekte energie en richting een energie neutrale beheer portefeuille te gaan, is onder begeleiding van Nes Vastgoed een batterij van 3,4 MWh aangeschaft om in combinatie met een windmolen en de opgewekte zonne-energie zelf voorziend te worden. Hierdoor kan dag en nacht voldaan worden aan de energiebehoefte van de huurders zonder dat er “grijze” energie ingekocht hoeft te worden.

Al met al staat duurzaamheid centraal bij Nes Vastgoed en de panden in haar portefeuille, heeft u hierover vragen of wilt u hierover graag in gesprek?
Wij staan u graag te woord.